Prințul Dimitrie Sturdza: „Românii și indienii conduc cercetările în domeniul IT. Pe urmă vin ăștia din Silicon Valley, unde sunt foarte mulți români”

Publicat: 24/06/2022, 17:38
Actualizat: 24/06/2022, 17:40

Prințul Dimitrie Sturdza este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 19.00.

Prințul Dimitrie Sturdza spune că s-a împrumutat, pentru a demara afacerea mult visată. „Când am început afacerea am împrumutat 25.000 de euro”, a declarat acesta în cadrul podcastului ALTCEVA.

Ce afacere ar începe astăzi

Totodată, singura afacere viabilă care i-ar surâde în prezent, dar nu deține competențele necesare, ar fi în domeniul IT&C, unde românii, indienii și americanii sunt ași în domeniul cercetării.

„Acum pe timpurile astea, în afară de afacerea cu cosmetice, aș reîncepe ori și când, dacă aș fi un tânăr român, dacă aș fi avut aptitudinea cu computere, aș face o firmă de computere, de programe, acolo cred că este foarte mult de făcut și India și România conduc cercetările astea de computere, sunt cei mai tari indienii și românii, pe urmă vin ăștia din America, din Silicon Valley, unde sunt foarte mulți români, care s-au dus acolo”, a spus prințul Dimitrie Sturdza.

Cheia succesului

Pentru a avea o afacere de succes, trebuie să îți placă obligatoriu ceea ce faci. Prințul Dimitrie Sturdza pune accent și pe faptul că, în ziua de astăzi, concurența este nemiloasă și fiecare pas trebuie gândit cu mare grijă, mai ales în lumea antreprenoriatului.

„În ziua de astăzi, concurența e absolut acerbă. Dacă nu ești 100% cu gândurile la afacerea pe care vrei să o faci, unde să te duci cu plăcere, care să îți placă, asta este cel mai important”, a mai spus prințul Dimitrie Sturdza la podcast-ul ALTCEVA, găzduit de Adrian Artene.

Dimitrie Sturdza, unul din marii filantropi ai României

Dimitrie Sturdza, cunoscut și ca Tim Sturdza, este un om de afaceri, filantrop și fost jucător de tenis român, descendent dintr-o dinastie nobilă, cu titlul de prinț.

Ca jucător de tenis a câștigat de circa 30 de ori campionatul Elveției și a evoluat și în circuitul internațional, alături de Ilie Năstase și Ion Țiriac. Forbes România estimează averea sa la 180-190 de milioane de euro. Dimitrie Sturdza este și unul din marii filantropi din România, alocând anual în medie 500.000 de euro pentru burse școlare. Este co-fondator al fundației FAPAR (Fondation pour l`Aide aux Personnes Agees en Roumanie) cu un fond de peste 10 milioane de euro.

Familia Sturdza, din care face parte prințul Dimitrie Sturdza, este atestată documentar din secolul al XV-lea, în Moldova și este înnobilată în secolul al XVII-lea, în Transilvania. Prințul Dimitrie Sturdza este descendent al lui Ioan Sturdza, din familia căruia făcea parte și Mihail Sturdza, domn al Moldovei între 1834 și 1849.

Dimitrie Sturdza s-a născut pe 12 octombrie 1938, în Iași, România, în familia lui Gheorghe (Georges) și Greta Sturdza. Părinții săi s-au căsătorit în 1937. A fost botezat de regina Elena și de fiul acesteia, Mihai. A făcut școala primară la București, însă după abdicarea regelui, familia sa a părăsit țara, stabilindu-se inițial în Norvegia, iar apoi în Elveția. În Elveția a studiat fizica atomică la Politehnica din Lausanne. În aceeași perioadă a devenit jucător de tenis. În 1968 s-a căsătorit cu Monique Wagner cu care are doi copii.

În prezent locuiește în România și în Elveția.

Urmărește interviul integral cu Dimitrie Sturdza, sâmbătă, 25 iunie, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă regulile ITP. Vehiculele trebuie inspectate în fiecare an
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Cum a afectat seceta culturile din România?